ABT VW Beetle 2.0 TDI

0
1509
12abt_beetle0.jpg
NAS SPONZOR

Kompanija ABT iz Nemačke, ugledna tjunerska kuća koja obrađuje automobile iz Volkswagen grupacije, predstavila je svoju interpretaciju modela VW Beetle 2.0 TDI.

 

Standardna verzija ima 140KS i maksimalni obrtni momenat od 320Nm, što automobilu omogućava ubrzanje od 0 do 100km/h za 9,5 sekundi. Posle izmena koje je uveo ABT (novi izduvni sistem i mapiranje ECU jedinice), snaga agregata povećana je na 170KS, a obrtni momenat na 370Nm, čime je ubrzanje do 100km/h spušteno na 8,8 sekundi.

12abt_beetle3.jpg

Mehaničke izmene kombinovane su sa manjim estetskim dodacima. Prednji deo automobila dobio je sportskiji izgled redizajniranjem odbojnika, dodavanjem donjeg spojlera i „trepavica“ na svetlima. Na zadnjem kraju upadljiv je ovalni izgled cevi izduvnog sistema, a vizuleni paket zaokružen je setom 18-inčnih ili 19-inčnih ABT sportskih naplataka i kočionim čeljustima u crvenoj boji. Napred su postavjeni kočioni diskovi od 345mm, a automobil je nešto niži od originala zbog postavljanja ABT opruga.

12abt_beetle1.jpg
12abt_beetle2.jpg

ABT naglašava da priroda Bubinog agregata nije izmenjena i da ekonomičnost nije previše narušena, ali podaci o prosečnoj potrošnji goriva ipak nisu navedeni. „Ovo je zaista pravi motor za ovaj automobil. Ljudi koji koriste dosta svoj automobil ceniće njegovu ekonomičnost i potentnost„, izjavio je direktor ABT Sportsline odelјenja Hans-Jirgen Abt.

Prethodni tekstKia: nagrade Automotive Brand Contest 2012
Sledeći tekstVIDEO: Porsche 918 Spyder

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here