Toyota – 200 miliona vozila za 76 godina

0
780
12toyota_corolla0.jpg
NAS SPONZOR

Toyota je objavila da je u junu njena ukupna proizvodnja širom sveta premašila 200 miliona automobila. Japanskom gigantu je za ovaj rezultat bilo potrebno 76 godina i 11 meseci.

 

Prvo Toyotino serijsko vozilo bio je kamion Model G1 iz avgusta 1935. godine, kada je kompanija poslovala pod imenom Toyoda Automatic Loom Works Automotive Department, da bi kasnije promenila ime u Toyota Motor Corporation.

Kompanija je dostigla granicu od 10 miliona automobila tek 1972. godine, a onda je usledila nagla ekspanzija. Do kraja juna ove godine, ukupna proizvodnja u Japanu dostigla je 145,21 miliona automobila, a u inostranstvu 55,12 miliona.

"Želim da izrazim iskrenu zahvalnost kupcima širom sveta koji su nam omogućili da ostvarimo ovaj rezultat. Osećam najdublje poštovanje i zahvalnost za napore kompletnog osoblja koje učestvuje u razvoju, proizvodnji i marketingu automobila marki Toyota i Lexus svih ovih godina", izjavio je ovom prilikom predsednik Toyote Akio Tojoda.

On je izrazio odlučnost da automobili ovog proizvođača budu još bolji i da se kupcima i dalje isporučuje najbolji mogući proizvod, uz postavljanje cilja da se što pre stigne do cifre od 300 miliona proizvedenih automobila.

Najmasovniji model u istoriji Toyote je Corolla, čija je 11. generacija predstavljena u Japanu 11. maja ove godine. Ukupna proizvodnja ovog modela u svetu krajem juna je dostigla 39,08 miliona primeraka.

Prethodni tekstF1: Hamilton osvojio pol poziciju za VN Mađarske
Sledeći tekstPetogodišnja garancija za Fordove automobile

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here