Kia modeli sa ekološkom subvencijom

0
1084
Image

 

Kia Motors je obezbedio saradnju sa Fondom za zaštitu životne sredine, pa će određeni modeli iz ponude biti jeftiniji za 100.000 dinara, tj. za oko 900€. Bužet Fonda će obezbediti subvenciju za 200 Kia vozila u ovoj kalendarskoj godini.

Kompanija KIA MOTORS jedan je od lidera na polju razvoja i primene savremenih ekoloških rešenja u svojim automobila. Pored hibridnih i električnih vozila, KIA je lider u pogledu niske potrošnje i niskih emisija izduvnih gasovima u svojim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

S tim u vezi, KIA AUTO Beograd, kao ovlašćeni zastupnik KIA MOTORS-a za područje Srbije, obezbedio je u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine Republike Srbije subvencije od 100.000 dinara za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila. Podsetićemo da KIA ima nekoliko modela u svojoj ponudi koji su dostupni kupcima u Srbiji, a koji ispunjavaju stroge propise Fonda kao uslov za ostvarenje prava na subvenciju.

Image

 

Model KIA Rio sa 1,1 CRDi je šampion u tom pogledu sa emisijom izduvnih gasova CO2 od svega 85 g/km i rekordno niskom potrošnjom od svega 3,2 l/100 km u kombinovanom ciklusu. Ovaj model zadovoljava stroge ekološke norme, između ostalog, zahvaljujući i ISG sistemu (Idle Stop&Go) koji automatski gasi motor kada je vozilo u stanju mirovanja i ponovo ga startuje pritiskom na papučicu kvačila. Akcijska cena ovog modela u „Fun"paketu opreme i verziji sa troje vrata je 11.940 evra, dok je doplata za verziju sa 5 vrata 600 evra. Na ove cene se odobrava dodatni subvencionisani popust u visini od 100.000 dinara, na osnovu ugovora između kompanije KIA AUTO i Fondaza zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Model KIA Picanto sa 1,0 benzinskim motorom takođe ispunjava stroge ekološke zahteve u pogledu potrošnje i emisije izduvnih gasova koja iznosi svega 99 g/km. Samim tim i na ovom modelu se može dobiti specijalna subvencija Republike Srbije. Akcijska cena modela KIA Picanto 1,0 LX Lotto sa troje vrata je 7.990 evra (doplata za verziju sa 5 vrata je 400 evra), a na ovu akcijsku cenu Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije dodeljuje dodatnih 100.000 dinara subvencije.

Da to nije kraj specijalnoj EKO PONUDI iz Kije, govori i još jedan model koji uskoro dolazi na srpsko tržište i zadovoljava strogunormu sa manje od 100 g/km emisije CO2. Reč je o novoj generaciji modela KIA cee”d 1,6 CRDi dizel dizel motorom motorom koji u verziji sa ISG sistemom emituje zadivljujuće niskih 97 g/km! Za ovaj model još uvek nisu poznate cene, ali će svakako i na njemu moći da se ostvari pravo na subvenciju od 100.000 dinara.

Na ovaj način KIA AUTO Beograd nudi najširi spektarmodela iz A, B i C-segmenta koji zadovoljavaju stroge ekološke norme, a osim togašto kupcima donose uštede u potrošnji goriva, sada donose i značajne uštede prilikom kupovine samog vozila.

U skladu sa propisom Vlade Republike Srbije sredstvaFonda namenjena subvencionisanju kupovine ekološki prihvatljivih vozila su ograničena na 20.000.000 dinara, pa će tako samo prvih 200 kupacau Srbiji ove godine moći da ostvari pravo na subvenciju.

Za više informacija o dostupnosti modela zainteresovani se mogu obratiti najbližem KIA zastupniku, čiji se kontakti mogu naćina web adresi http://www.kia.rs/representatives/

Izvor: Kia Srbija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here