BMW M Performance paketi za Seriju 3 i 5

0
1351
12bmw_3mperformance0.jpg
NAS SPONZOR

BMW je objavio katalog M Performance paketa za novu Seriju 3 i Seriju 5, koji uključuje unapređenja enterijera, kočnica, aerodinamike i izduvnog sistema.

 

Nemački prtizvođač u januaru je ponudio M Performance pakete za svoje dizelaše, a sada su na red došli nova trojka i aktuelna petica. Serija 3 dobija 20-inčne aluminijumske felne, što smanjuje težinu svakog točka za po jedan kilogram. BMW navodi da to ubrzava odziva na upravljač i poboljšava upravljanje. Sličan set ponuđen je i za Seriju 5. Flene su u oba slučaja u dva tona (više i manje sjaja) i sa BMW M logom.

12bmw_5mperformance1.jpg
12bmw_3mperformance1.jpg

Kočioni sistem unapređen je Brembo paketom sa četvoroklipnim čeljustima u crvenoj, žutoj ili narandžastoj boji napred i dvoklipnim nazad, sa poboljšanim otporom na zagrevanje.

Karakteristični "bubrezi" na prednjoj masci su visokog sjaja. Serija 3 u okviru M Performance paketa dobija PVC trake u crnoj ili beloj boji. Kućišta retrovizora su od karbon-fibera za oba modela, a Serija 5 može da dobije i karbon-fiberski spojler. Od juna, u ponudi će biti i izduvni sistem od nerđajućeg čelika za limuzine 335i i 535i. Dvostruka izduvna cev biće hromirana i ukrašena BMW M logom.

12bmw_3mperformance3.jpg

Detalji od karbona korišteni su i u kabini – na ručici menjača i centralnoj konzoli. BMW nudi i M Performance upravljač presvučen alakantarom, sa zaravnjenim donjim delom i crvenom prugom na poziciji "12 sati".

Nijedna od ovih izmena ne unapređuje značajnije performanse automobila, pa su oni u BMW katalogu, ipak, jasno smešteni ispod čistokrvnih M modela.

Prethodni tekstDTM: Prva pol pozicija za BMW
Sledeći tekstSnimljen MINI Countryman Coupe

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here