Audi RS Q3 koncept

0
2054
Image

 

Audi će na Sajmu automobila u Pekingu predstaviti sportski koncept zasnovan na Q3 modelu. Za RS Q3 je iskorišćen 2.5 TFSI iz TT-RS i RS3 modela, tako da kompakt SUV može da ubrza do 100kmč za 5,2 sekunde.


Koncept vozilo je niže za 25mm u odnosu na standardni Q3 model, a karoserija je unapređena aerodinamičkim poboljšanjima koja omogućavaju da vozilo ostane stabilno pri visokim brzine koje se lako postižu uz pomoć 2.5 TFSI.

Image

Image

 

Blago restilizovana jednodelna maska poseduje specifične detalje koji vozilu daju agresivniji izgled, kao što to čine i zatamnjena prednja svetla sa detaljima od hroma i CFRP. Prednji branik je masivniji i poseduje usisnike za vazduh, a mat crni prednji spojler je izrađen od CFRP. Slična kombinacija materijala se koristi i za izradu kućišta retrovizora.

Image

 

Zadnjim delom dominira niži branik sa oštrijim ivicama, difuzerom i tipičnim za RS modele, elipsastim krajevima izduvnog sistema. Krovni spojler je produžen, a zadnja svetla zatamnjena.

Image

Image  Image

U unutrašnjosti dominiraju dve boje: plava i crna. Crna boja dominira, dok plava boja (zaštitna boja ovog koncept vozila) pravi konstrast. Za koncept vozilo su korišćeni samo veoma kvalitetni materijali, pa je Nappa kožom presvučen enterijer, dok je tamno plava Alkantara kontrastni element na presvlakama sedišta. S obzirom na lokaciju predstavljanja vozila, arapske brojeve na brzinomeru su zamenile kineske oznake.

Image

 

Za pogon je iskorišćen agregat već predstavljen u TT-RS/RS3 modelima. U pitanju je redni petocilindraš 2.5 TFSI koji za ovu priliku proizvodi pozamašnih 360KS što omogućava ubrzanje do 100kmč za 5,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 265kmč. U paketu su i sedmostepeni DSG kao i quattro pogon.

Image

Image

 

Koncept je, naravno, predstavljen na ogromnim 20" felnama na kojima su 255/30 pneumatici, tipični za sportske varijante SUV vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here