Počela proizvodnja kupea Subaru BRZ i Toyota GT 86

0
1067
12subarutoyota_brzgt860.jpg

Kompanija Fuji Heavy Industries (FHI), proizvođač automobila marke Subaru, pokrenula je proizvodnju sportskih kupea Subaru BRZ i Toyota GT 86 u svojoj glavnoj fabrici u centralnom Japanu.

 

Ova dva sestrinska kupea sa pogonom na zadnjim točkovima razvijena su u okviru saradnje dve kompanije koja je pokrenuta pre sedam godina. Nakon što su Subaru i Toyota Motor Company (TMC) u aprilu 2008. proširili svoje korporativne veze novim sporazumima u oblasti razvoja i proizvodnje, počeo je četvorogodišnji period razvoja ovih automobila. Oba modela pokreće isti bokser benzinac od dva litra, sa 200KS i 205Nm.

12subarutoyota_brzgt861.jpg
12subarutoyota_brzgt862.jpg

 

 Subaru BRZ i Toyota 86 ne bi mogli biti uspešno razvijeni bez saradnje FHI i TMC. Pokrenuli smo saradnju 2005. godine radi zajedničkog rasta. Sada sam oduševljen što smo dočekali ovaj trenutak u kome naša saradnja daje plodove", izjavio je na ceremoniji kojom je označen početak proizvodnje predsednik Toyote Akido Toyoda.

Fabrika u kojoj će se proizvoditi sportski kupei do sada je korištena za pravljenje miniautomobila za regionalno tržište, ali je obnovljena radi proizvodnje ne samo modela BRZ i GT 86 , nego i nove Impreze od marta 2013. godine.

12subarutoyota_brzgt863.jpg

Predsednik FHI Yasuyuki Yoshinaga izjavio je da početak proizvodnje dva nova modela predstavlja „veliki korak za obe kompanije, ali da to nije krajnji cilj". „FHI i TMC nadaju se da će konstantnim usavršavanjem oba modela postići da kupci širom sveta vole ove automobile u dužem periodu u budućnosti", rekao je Yoshinaga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here