Mercedes testirao urbani kombi Citan

0
915
12mercedes_citan0.jpg

Mercedes-Benz objavio je da je urbani kombi Citan uspešno prošao najrigoroznije zimske testove u automobilskoj industriji i da slede dalje provere kvaliteta karoserije, enterijera, pogona i vešanja.

 

Citan je testiran na temperaturama do -40°C na severu Švedske, a Mercedes podseća da su slične provere u ekstremnim uslovima blizu arktičkog kruga morali da prođu i kombiji Sprinter i Vito. Mercedesov  testni centar u gradu Arjeplog sastoji se od radionica i kancelarija, a vozila moraju da prođu vožnje po javnim, ali i zahtevnim planinskim putevima. Posle prvih skica, objavljena je fotografija zamaskiranih vozila na putu.

12mercedes_citan1.jpg

 

Testovi su bili fokusirani na ponašanje vozila prilikom hladnog starta, grejanje, ventilaciju, grejanje sedišta i odmrzavanje vetrobrana, za šta oštra skandinavska zima nudi odlične uslove. Mercedes je takođe vršio podešavanja ESP sistema, a kombi je morao da dokaže kvalitet upravljivosti i prijanjanja na kružnoj stazi prečnika 500 metara koja je bila uređena na zaleđenom jezeru.

Citan, koji je zasnovan na Renaultovom modelu Kangoo, biće ponuđen u kompaktnoj, regularnoj i produženoj verziji. Pogoniće ga gama Renaultovih četvorocilindarskih benzinskih i dizelskih motora snage od 60 do 110KS koje je Mercedes unapredio. Premijera Citana očekuje se u septembru na Sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here