Predstavljeni Gumpert Apollo Enraged i Apollo R

0
803
12gumpert_apolloenraged0.jpg

Nemački proizvođač superautomobila Gumpert predstavio je na Sajmu automobila u Ženevi dva nova modela – Apollo Enraged i trkački Apollo R.

 

Apollo R predstavlja trkačku evoluciju ove kompanije. Automobil kao pogonsku jedinicu koristi Audijev V8 od 4,2 litre, koji proizvodi 860KS, zahvaljujući modifikacijama dvostrikog turba i paljenja, optimizaciji usisa vazduha, boljem hlađenju motora i menjača, kao i specijalnom trkačkom izduvu.

12gumpert_apollor1.jpg

U Gumpertu napominju da je iz kokpita uklonjena sva nepotrebna oprema, a vozaču je na raspolaganju ostao centralni digitalni displej sa prekidačima na upravljaču za kontrolu transmisije tokom trke. Uz modifikacije na šasiji i upotrebu titanijumskog stabilizatora na zadnjoj osovini, ukupna težina automobila smanjena je na 1100kg.

12gumpert_apolloenraged1.jpg
12gumpert_apolloenraged2.jpg

 

Apollo Enraged se može registrovati za svakodnevnu upotrebu, iako u Gumpertu kažu da je automobil "jedva legalan". U ovoj varijanti motor isporučuje 780KS, a težina automobila je 1175kg. Apollo Enraged ubrzava od 0 do 100km/h za 2,9 sekundi, do 200km/h za 8,7 sekundi  i dostiže maksimalnu brzinu od 328km/h. Ekskluzivna serija ograničena je na samo tri automobila po ceni od 660660€.

"Ideja modela Enraged je da iskažemo našu filozofiju i shvatanje čiste nemačke brzine", izjavio je vlasnik kompanije Roland Gumpert.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here