Atalanta Sports Tourer obnovljen posle 75 godina

0
585
12atalanta_sportstourer0.jpg

Britanska automobilska kompanija Atalanta Motors, osnovana pre Drugog svetskog rata, objavila je da će pokrenuti proizvodnju modernizovane verzije svog modela Sports Tourer iz 1937. godine.

 

Atalanta je u prošlosti proizvodila tehnički napredne automobile, a njen deklamovani cilj bio je da „ispunjava uzbudljive zahteve profesionalnih i amaterskih vozača na putevima i stazama". Samo 21 Sports Tourer proizveden je pre početka rata 1939. godine, posle čega je kompanija ugašena. Danas postoji još samo sedam originalnih Atalanti, od kojih su četiri u voznom stanju.

12atalanta_sportstourer1.jpg

Novi automobil je rezultat zajedničkog rada automobilskog entuzijaste Martina Korfilda i restauratora Trevora Faringtona. Novi Sports Tourer kombinuje Atalantinu originalnu filozofiju sa savremenom bezbednosnom opremom. Karoserija je napravljena od ručno obrađenog aluminijuma postavljenog na drvenu strukturu. U Atalanti navode da 85% automobila čine nove jedinstvene komponente.

Atalanta je jedna od najvećih nepoznatih priča iz nasleđa britanskog automobilizma. Šta bi sve moglo da se dogodi da rat nije zaustavio razvoj?", izjavio je Korfild, direktor obnovljene kompanije. Planirana je proizvodnja ograničenog  broja automobila, a svako vozilo imaće individualne specifikacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here