Dizajner McLarena P1 napravio dečije sedište

0
44
NAS SPONZOR

Frenk Stivenson ima impresivan rezime u automobilskom dizajnu koji uključuje rad na Ferrariju F430, Maseratiju MC12, McLarenu P1 i mnogim drugim modelima. Sada je svoju pažnju usmerio na sasvim drugačiju vrstu poslova u vezi sa automobilizmom. Njegova kompanija, Frank Stephenson Design, stoji iza Babyarka, kako je saopšteno – „najbezbednijeg sedišta za bebe na svetu“.

Babyark ima okvir od ugljeničnih vlakana, a osnova ima čelične namotaje koji apsorbuju energiju i koji se protežu prilikom udara da bi usporili kretanje sedišta napred. Zaštita od bočnog udara inspirisana je pločastim kostima detlića. Naslon za glavu koristi anti-šok polimer D30.

Ako dođe do sudara, postoji 14 senzora, uključujući akcelerometre i žiroskope, koji govore vlasniku da li je bezbedno da nastavi da koristi sedište. Ovaj sistem takođe savetuje roditelja o tome da li je sedište pravilno postavljeno u vozilo. Aplikacija upozorava vlasnike ako su ostave dete u automobilu.

Babyark odgovara deci visine do 125cm i težine između 1,8kg i 30kg. Roditelji ga mogu postaviti na suvozačkom sedištu ili zadnjim sedištima.

Tokom razvoja, Babyark je prošao preko 200 testova sudara za procenu potencijalnih povrede glave i grudnog koša. Proizvođač napominje da materijali od ugljeničnih vlakana i čelika ne degradiraju tokom vremena. Postoji besplatna provera usluge održavanja 10 godina nakon kupovine proizvoda.

Prethodni tekstElektrični Nio ET5 karavan stiže u Evropu
Sledeći tekstMansory tretman za brzi Mercedes-AMG GT63

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here