Ženeva: Infiniti predstavio EMERG-E

0
933
Image
NAS SPONZOR

 

Luksuzno odeljenje Nissan-a, Infiniti, je u Ženevi predstavilo EMERG-E, koncept električnog sportskog vozila. Pored standardne game ovog proizvođača, na štandu je bio izložen i FX Sebastian Vettel model, kao i revidirani M35h koji sada nudi još manje štetnih emisija po pređenom kilometru (159g/km CO2).

Zvezda Infiniti štanda je svakako EMERG-E koncept vozilo koje nudi hibridni pogon i ozbiljne sportske predispozicije. Centralno postavljeni motor(i) koji proizvodi 300kW obezbeđuje impresivne performanse: 0-96kmč za oko 4 sekunde i 0-210kmč za 30s.

Image

 

I pored vrlo dobrih performansi, zahvaljujući tzv. "range extender" pogonskom sistemu (redni hibrid) – prvih 50 pređenih kilometara su moguće na isključivo električni pogon. Za dalje relacije, aktivira se SUS agregat koji dopunjava baterije i omogućava dalji pogon koji obezbeđuju dva elektro motora.

Image

 

Relativno kompaktni sportski dvosed (4,464m dužine) koristi dva elektro motora za pogon, litijum jonske baterije za skladištenje električne energije, četiri invertera, mali rezervoar za potrebe trocilindričnog benzinskog agregata. Sve to spakovano u veoma aerodinamičnu karoseriju, sa dizajnerskim stilom koji nedvosmisleno govori da je u pitanju Infiniti vozilo.

Image

 

O FX50 Sebastien Vettel specijalnoj ediciji smo već pisali u nekoliko navrata, a zainteresovani kupci za jedan od 200 komada, koliko će biti proizvedeno i prodavano kroz evropsku prodajnu mrežu kompanije Infiniti, će moći da polože kaparu i da mirno čekaju isporuku, koja će biti tokom 2013. godine.

Prethodni tekstŽeneva: Goodyear AMT tehnologija
Sledeći tekstŽeneva: Ferrari F12 Berlinetta
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here