Ženeva: Audi A3

0
2529
12audi_a30.jpg

Audi je za Sajam automobila u Ženevi pripremio premijeru novog A3, sa potpuno novom šasijom, najmodernijom tehnologijom i vrhunskom završnom obradom.

 

12audi_a31.jpg

 

Novi A3 ima nešto manju prednju svetlosnu grupu sa LED dnevnim svetlima, veće prednje usisnike i agresivnije stilizovan prednji kraj. Audi najavljuje da će u budućnosti kupci moći da odaberu kompletan paket LED svetala, što će biti novost u segmentu kompaktnih automobila. Krakter automobila izražen je linijama koje se protežu preko vrata i stvaraju utisak brzine i pokreta, čak i kada je automobil nepomičan.

12audi_a34.jpg

 

Unutra je Audijev kontrolni kružni „džojstik" redizajniran i umanjen, pri čemu je preuzeo funkcionalnost sistema iz modela A6. Dva prekidača služe za kontrolu rada telefona, satelitske navigacije, multimedije i radija. Tasteri osetljivi na dodir koriste se za pregled menija predstavljenog na opcionom kolor-ekranu sa 3D prikazom, što je industrijska premijera. Standardni MMI ekran je ultratanak i uvlači se u konzolu.

12audi_a33.jpg

 

Kabina opciono može biti opremljena audio-sistemom marke Bang & Olufsen, MMI plus navigacijom i pripremom za konekciju mobilnog telefona sa onlajn servisima, uključujući informacije o saobraćaju u realnom vremenu i pristup internetu tokom vožnje.

Novi A3 opremljen je paketom sistema koji pomažu vozaču, poput adaptivnog tempomata koji koristi radar, kontrole izlaska iz trake, detekciju saobraćajnih znakova, pomoć pri parkiranju i Audijev sistem pretpripreme za sudar. Tradicionalna palica ručne kočnice zamenjena je elektromagnetskom kočnicom, a u Audiju kažu da to donosi uštedu prostora u centralnom delu konzole.

12audi_a32.jpg

 

Novi A3 je lakši od prethodnika za 80kg, što je omogućilo smanjenje emisije CO2 na samo 99gr/km. Tome doprinose aluminijumski prednji blatobrani i poklopac motora, pa je ukupna masa automobila svedena na 1175kg za model 1.4TFSI. Novi A3 je po dužini i visini identičan prethodniku (4237mm i 1421mm), ali mu je međuosovinski razmak produžen na 2601mm. Automobil je i nešto širi nego ranije sa 1777mm.

Novi A3 kreće u prodaju sa tri četvorocilindarska motora – 1,4 litarski i 1,8 litarski TFSI motori proizvode 122KS i 200Nm odnosno 180KS i 250Nm, a dvolitarski TDI 143KS i 320Nm. U poređenju sa motorima prethodnog modela, oni u proseku donose smanjenje potrošnje za 12% (4,4l, 4,7l i 3,5l).

12audi_a36.jpg

 

Početni model ubrzava do 100km/h za 9,3 sekundi i dostiže 202km/h. Sa motorom 1.8TFSI ubrzanje je skraćeno na 7,2 sekundi, a maksimalna brzina povećana na 230km/h. Sa dvolitarskim TDI agregatom novi A3 ubrzava za 8,6 sekundi i dostiže 214km/h.

U ponudi je sedmostepena S tronic transmisija sa dvostrukom spojnicom, koja je uparena sa 1,8 litarskim TFSI. Uz 1,4 litarski TFSI i dvolitarski TDI dobija se šestostepeni manuelni menjač. U prvoj fazi svi automobili imaće pogon na prednjim točkovima, a tokom godine stiže opcija quattro pogona.

Šasija je kombinovana sa unapređenim elektromehaničkim servom,  programom za elektronsku stabilnost i diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, što omogućava "tečno" upravljanje i veću bezbednost pri vožnji na granici maksimalnih performansi.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here