Toyota Hilux električni koncept

0
135
NAS SPONZOR

Toyota Hilux je jedan od najprodavanijih kompaktnih pikap modela u svetu, a trenutno je u svojoj osmoj generaciji. Japanska kompanija sada je predstavila električni koncept ovog automobila koji potencijalno najavljuje serijsku verziju.

Toyota trenutno obeležava 60 godina rada na Tajlandu i tm povodom je u ovoj zemlji prikazala Hilux Revo BEV koncept. Za sada nisu objavljeni tehnički podaci o ovom vozilu sa nultim emisijama i sve što imamo su zvanične slike.

Koncept je na sceni prezentovao Akio Tojoda, predsednik i direktor Toyota Motor korporacije, koji je rekao da je prototip razvijen na Tajlandu, gde je Hilux veoma popularno vozilo.

Koncept je delio scenu sa IMV 0 konceptom, laganim komercijalnim prototipom. Tojoda je u govoru rekao da BEV vozila nisu jedini način da svet ostvari ciljeve kada je reč o ugljeničnoj neutralnosti.

Toyota je nedavno objavila da je počela rad na Hiluxu sa vodoničnim pogonom nakon što je dobila sredstva od Vlade Velike Britanije kroz program za razvoj vozila sa nultim emisijama. Za sada je okvirno zna da je za Hilux predvođena upotreba pogona na vodonik iz Toyotine druge generacije, kakav trenutno koristi model Mirai.

Prethodni tekstPad prodaje za Volkswagen i Audi
Sledeći tekstRekordna godina za Bentley