Osveženi Audi RS5

0
2502
12audi_rs50.jpg

Audi je predstavio osveženi RS5, potentniji i efikasniji od aktuelnog modela, uz stilske izmene u spoljašnjem dizajnu i produženu listu opreme.

12audi_rs51.jpg

 

Kupe će ubrzavati od 0 do 100km/h za 4,5 sekundi, jednu desetinku brže od aktuelnog modela, uz potrošnju od 10,9 litara i emisiju CO2 od 246g/km, što je postignuto zahvaljujući primeni sistema za rekuperaciju energije.

Na spoljašnosti su uočljivi nova rešetka na prednjem delu, izraženije linije poklopca motora, redizajnirana LED svetla i preoblikovani branik. U standardnoj ponudi su felne od 19“ sa deset krakova, dok se originalne od 20″ mogu dobiti opciono.

Pogonski agregat nije pretrpeo veće izmene, pa poznati V8 od 4,2 litara isporučuje 450KS i 430Nm u rasponu od 4000 do 6000 obrtaja, u kombinaciji sa sedmostepenim S-tronic menjačem sa dvostrukim kvačilom i osveženim pogonom na svim točkovima kao standardnom opremom. U normalnim uslovima vožnje snaga se prenosi u odnosu 40% na prednje i 60% na zadnje točkove, a u slučaju potrebe sistem može da pošalje 85­­% snage na zadnju osovinu, odnosno 70% na prednju.

 

12audi_rs53.jpg

 

Kabina je opremljena novim sportskim trokrakim upravljačem sa ravnim donjim delom, DVD satelitskom navigacijom, Bluetooth vezom za mobilni telefon, konektorom za iPod i tempomatom kao standardnom opremom. Uz doplatu se može dobiti adaptivni tempomat koji koristi radarske senzore za kontrolu udaljenosti od vozila ispred i po potrebi aktivira kočnice u rasponu od 30km/h do 250km/h. Sistem potpuno zaustavlja automobil ako proceni da predstoji sudar. Upravljanje je unapređeno novim elektro-mehaničkim servom.

 

12audi_rs54.jpg

 

Prednji kočioni diskovi su prečnika 365mm, u kombinaciji sa osmoklipnim čeljustima, a čitav sistem je za tri kilograma lakši nego ranije. Opciono je moguće dobiti karbon-keramičke kočnice i sistem za kontrolu rada amortizera pri brzom prolasku kroz krivine Dynamic Ride Control, koji se može podešavati u tri nivoa.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250km/h, a uz doplatu za specifikaciju bez ovog limita automobil dostiže 280km­/h. Novi RS debitovaće kao kupe, a ubrzo potom biće predstavljen i potpuno novi kabriolet.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here