F1: Has potvrdio povratak Hulkenberga u F1

0
136
NAS SPONZOR

Niko Hulkenberg se vraća u stalnu postavku vozača F1 kao član Has tima. Ovo ostavlja Mika Šumahera bez stalnog mesta za narednu godinu.

Glasine koje su se tokom trke za VN Brazila prilično intezivirale su se pokazale kao istinite, a to je da se Niko HUlkenberg vraća u F1 sa mestom vozača Has ekipe. Povratak Hulkenberga u F1 i angažman od strane Has ekipe znači da Mik Šumaher ostaje bez ugovora u ekipi i, kako su gotovo sva mesta popunjena, bez stalnog mesta za narednu sezonu. Hulkenberg će se priključiti Magnusenu u ekipi, a priliku da se oproba će imati već na Pirelijevom testu nakon poslednje trke sezone koja je na programu ovog vikenda. Hulkenberg je bio jedan od vozača na spisku za Has ekipu, a pored njega i aktuelnog vozača, tu je bio još jedan povratnik. U pitanju je bio Đovinaci, koji je kao deo Ferari akademije imao dobre karte u rukama, ali Has se ipak odlučio za iskusnijeg Hulkenberga. 35-godišnji vozač važi za jednog od talentovanijih vozača koji nikada nije bio na podijumu, a najbolji plasman mu je 4. mesto na trci, ipak i pored toga Hulkenberg je jedan od vozača čije se iskustvo izuzetno ceni, kao i njegovo savetodavno iskustvo u razvoju bolida. Has, poučen iskustvom angažmana Magnusena ove godine smatra da će Hulkenberg dosta dobprineti ekipi i ciljaju dosta poena za sledeću godinu.

Hulkenbergova poslednja puna F1 sezona je bila 2019. godine kada je bio član Renoove ekipe, a prethodne dve godine je imao rezervne uloge i „uletao“ je kao zamena u Aston Martinu i u Rejsing Pointu.

Prethodni tekstM Performance delovi za novi BMW M2
Sledeći tekstFiat će proizvoditi autоmobile u Alžiru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here