Novi TwinPower motor za BMW X3

0
1112
12bmw_x30.jpg
NAS SPONZOR

 

BMW je saopštio da će od proleća svi motori za SUV X3 biti opremljeni TwinPower turbo tehnologijom. Najnoviji dodatak ovoj gami je četvorocilindrični benzinski dvolitraš od 245KS, koji modelu X3 xDrive28i povećava snagu i ekonomičnost.

 

Ovaj motor ima obrtni moment od 350Nm (40% više nego ranije), dostupan u rasponu od 1250 do 4800 obrtaja. Zahvaljujući ovom unapređenju, BMW X3 xDrive28i sada ubrzava od 0 do 100km/h za samo 6,7 sekundi, za 0,2 sekundi brže od dosadašnjeg modela.

12bmw_x32.jpg

 

Napredak u pogledu ekonomičnosti je još značajniji. Deklarisana potrošnja od 7,5 litara i emisija CO2 od 175gr/km predstavljaju smanjenje za oko 17% u odnosu na prethodnika. 

Novi pogonski agregat dolazi kao standard u kombinaciji sa osmostepenim manuelnim menjačem. Inteligentni sistem pogona na svim točkovima BMW xDrive, sa elektronski kontrolisanom i varijabilnom distribucijom snage između prednjih i zadnjih točkova, omogućava optimalan prenos vuče na putu i off-road terenima.

Sve varijante modela X3 ubuduće će standardno biti opremljene paketom Driving Experience Control, koji obuhvata podešavanje kontrole stabilnosti, mapiranja odziva na papučicu gasa i serva. U zavisnosti od paketa opreme, moguće je dobiti i kontrolu nad karakteristikama menjača i amortizera. Vozač će pritiskom na dugme na centralnoj konzoli moći da bira podešavanje vozila  između modova "COMFORT", "SPORT", "SPORT+" i "ECO PRO".

 

Prethodni tekstF1: Prva slika Mercedesovog bolida za 2012.
Sledeći tekstProcurele fotografije novog Lexus RX

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here