Snimljen Fiat 500 MPV

0
2023
12fiat_500mpv_0.jpg

Novi model Fiat 500 MPV je snimljen na prvim testiranjim na otvorenom putu.

Kodnog imena L-Zero, on predstavlja veći i praktičniji model od trenutno popularnog modela Multipla koga treba da zameni. Uprkos teškom maskiranju, lako je videti da novi model ima sličnosti sa modelom Fiat 500, a to je par velikih okruglih prednjih farova i prednja maska. Ostatak oblika karoserije je sličan modelu Fiat Panda sa skaldnim dimenzijama u cilju maksimalizacije prostora u kabini i prtljažnog dela. Novi MPV je baziran na modifikovanoj platformi modela Panda i biće dostupan sa pet ili sedam sedišta. Nekoliko predloga imena za novi automobil se trenutno razmatra, uključujući nazive Fiat 500+ i ponovo Multipla.

12fiat_500mpv_1.jpg

Izbor motora će uključiti TwinAir turbo benzinac od 0,9 litara zapremine, 1,3 litarski MultiJet dizel i veći 1,4 litarski benzinski turbo. Očekuje se da u ponudi budu ručni i automatski menjači. Pogon na prednje točkove će biti standard, ali i opcija pogona na sve točkove će takođe biti ponuđena.

12fiat_500mpv_2.jpg

Proizvodnja će početi u proizvodnim pogonima kompanije Fiat Srbija u Kragujevcu sredinom ove godine, a automobil će stići do dilera do kraja 2012. Takođe se planira i ambiciozni plan prodaje ovog modela u SAD. Cene se za sada ne znaju, ali se očekuje da uskoro i one budu objavljene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here