2012 Audi A6 allroad

0
1647
Image

 

Predstavljena je treća generacija A6 allroad modela koja se diči izuzetno snažnim i ekonomičnim pogonskim agregatima i veoma bogatom serijskom/opcionom opremom.

A6 allroad je 494cm dugačak, 190cm širok i 147cm visok. Međuosovinsko rastojanje od 291cm obezbeđuje veoma prostran putnički i prtljažni prostor. Zapremina prtljažnog prostora iznosi 565l, a preklapanjem zadnjeg reda sedišta ta se zapremina povećava na 1680l.

Image 

 

Korišćenjem Audi ultra tehnologije je ostvarena ušteda od 70kg u odnosu na prethodnu generaciju allroad modela, tako da novi model ima čak 20% karoserije izrađeno od aluminijuma.

A6 allroad je upečatljivo vozilo koje svojim izgledom jasno govori da poseduje zavidne sportske karakteristike. Prednje svetlosne grupe koriste xenon ili LED tehnologiju, koje će obezbediti pravilno osvetljavanje ispred vozila. Široki bokovi, posebni detalji na pragovima i jednodelna prednja maska čine A6 allroad drugačijim od standardnih A6  Avant modela. Ekskluzivna Java braon boja karoserije će ovaj model učiniti još upadljivijim.

Image

 

A6 allroad se nudi sa širokim spektrom serijske i dodatne opreme: HUD sistem, ambijentalno LED svetlo, delux prednja sedišta sa ventilacijom i masažerom, četvorozonski klima uređaj, panorama krov i keyless sistem. Na rapolaganju je nekoliko nivoa MMI sistema, a na vrhu ponude se nalazi MMI Navigation plus u kombinaciji sa Bang&Olufsen zvučnim sistemom. Svemu tome treba dodati Bluetooth, UMTS pristup internetu, interni WLAN, online stanje u saobraćaju i Google servisi.

Novost je radarski adaptivni tempomat koji omogućava da vozilo samo održava rastojanje u odnosu na vozilo ispred. Isti sistem pri brzinama manjim od 30km/č aktivira automatsko kočenje u slučaju da proceni da će automobil udariti u prepreku.

Image

 

Za pogon A6 allroad quattro modela može biti zadužen jedan od četiri moderna V6 agregata. U ponudi su tri dizel i jedan benzinski, a svi oni se isporučuju sa direktnim ubrizgavanjem, turbo punjačima/kompresorima, start-strop sistemom i sistemom za termalnu kontrolu.

3.0 V6 TFSI koristi kompresor da bi razvio 310KS i 440Nm što omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/č za 5,9 sekundi i elektronski ograničenom maksimalnom brzinom od 250km/č. Prosečna potrošnja je deklarisana na 8,9l na 100km.

Image 

Tri 3.0 V6 TDI agregata proizvode 204KS/450Nm, 245/580Nm i 313KS/650Nm. Prosečna potrošnja za najslabiji model je 6,1l na 100km, dok najsnažniji TDI sa dva turbo punjača omogućava ubrzanje 0 do 100 km/č za samo 5,6 sekundi i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/č.

Najsnažniji TDI se isporučuje u kombinaciji sa osmostepenim tiptronic automatskim menjačem, dok se preostala tri agregata nude u kombinaciji sa sedmostepenim S tronic menjačem.

Quattro pogon poslednje generacije poseduje sistem za dinamičku raspodelu obrtnog momenta (torque vectoring), koji nudi vrhunske vozne karakteristike. Opciono je moguće poručiti i sportski zadnji diferencijal.

Adaptivno vazdušno ogibljenje nudi vozaču da po potrebi i na pritisak dugmeta smanjuje visinu (za 15mm) kada je na autoputu ili da poveća (za 35mm) kada je van asfalta. Za posebno teške prepreke moguće je dodatno povećati visinu vozila (za 10mm) i to samo pri veoma malim brzinama kretanja.
A6 allroad se serijski isporučuje sa 18" felnama na kojima su 235/55 pneumatici. Opciono se nude 18, 19 i 20" felne.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here