Milivie 1 – restomod VW bube od 570.000 EUR

0
142
NAS SPONZOR

Milivie 1 je restomod Volkswagen Bube koji pretvara istorijiski klasik u vozilo budućnosti. Kompanija namerava da napravi samo 22 primerka po početnoj ceni od 570.000 EUR.

Nemačka kompanija je u dizajnu kombinovala originalnu Bubu sa elementima Porsche modela sa vodenim hlađenjem. LED svetla kružnog oblika menjaju standardne lampe, a ostale su približene braniku. Na zadnjem kraju je veliki spojler postavljen na poklopac motora, a svetlosne grupe su u obliku potkovice.

Kabina je potpuno prerađena u odnosu na jednostavnost stare Bube. Vozač sada pred sobom ima digitalnu tablu sa instrumentima koja je povezana sa ekranom za multimedijalne sadržaje. Postoji više modova za prikazivanje informacija, uključujući jedan koji imitira analogne instrumente. Putnici mogu da pune svoje uređaje bežično ili preko utičnice od 220V, USB i USB-C porta.

Kao donator za Milivie 1 poslužila je VW Buba 1303 sa početka sedamdesetih, koja je bila veća od originalnog modela. U Sjedinjenim Američkim Državama ovaj model je prodavan pod nazivom Super Beetle. Za potpunu konverziju bilo je potrebno više od hiljadu radnih sati, uključujući ugradnju ogibljenja sa dvostrukom viljuškom na svim točkovima, kao i kočnica sa diskovima.

Za pogon se koristi redni četvorocilindraš zapremine 2,28 litara sa vazdušnim hlađenjem i parom Weber karburatora. Podatak o snazi nije objavljen. Menjač je ZF 4HP četovorstepeni automatski, a snaga se prenosi na zadnje točkove. Postoje režimi Drive, Sports i Manual.

Za seriju su odabrana 22 primerka jer je Buba prodata ukupno u 22 miliona primeraka. Milivie će raditi sa klijntima na maksimalnom prilagođavanju vozila njihovim željama, a prve isporuke se očekuju u maju 2025.

Prethodni tekstPorsche objavio slike Cayenne kabrioleta
Sledeći tekstFord Mustang Shelby GT500 Code Red

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here