Prikazan NAMX HUV po Pininfarininom dizajnu

0
42
NAS SPONZOR

Novi SUV na vodonični pogon koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu je NAMX, a izgled je delo dizajnerske kuće Pininfarina. Model je zanimljiv po jedinstvenom sistemu sa zamenskom gorivnom kapsulom.

Automobil je napravljen zahvaljujući ulaganjima iz Afrike i Evrope, a kompanija NAMX sebe opisuje kao „afričko-evropsko industrijsko i tehnološko preduzeće“ koje želi da ubrza razvoj vozila na pogon sa vodoničnim gorivnim ćelijama. Za kraj 2025. planiran je početak prodaje dve verzije ovog modela.

Cenovno najpovoljniji HUV će koristiti električni motor od 300KS sa pogonom na zadnjim točkovima, ubrzanjem od 0-100km/hza 6,5 sekundi i maksimalnom brzinom od 200km/h. Cena ovog automobila će biti oko 65.000 EUR. Za kupce koji žele bolje performanse predviđena je GTH verzija od 545KS, sa ubrzanjem do 100km/h za 5,4 sekundi i maksimalnom brzinom od 250km/h. GTH će biti skuplji za oko 30.000 EUR od osnovne varijante.

NAMX za sada nije objavio detalje tehnologije zamene govrivne kapsule, a cilj ove inovacije je da „vodonično gorivo postane široko dostupno“. Rezervoari su smešteni u zadnjem delu vozila i mogu se zameniti za nekoliko minuta, a u pripremi je služba za isporuku gorivnih kapsula.

Potencijalni kupci mogu da se registruju za kupovinu novog modela na veb sajtu NAMX-a uoči planirane premijere u završnom kvartalu 2025.

Prethodni tekstMansory F9XX
Sledeći tekstZacoe paket za Ferrari 488 GTB

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here