F1: Patrik Hed napušta F1

0
1257
12f1_patrick_head.jpg

Poslednji dan u 2011. godini je bio i poslednji dan Patrika Heda u Vilijams F1 ekipi. Iz ekipe je potvrđeno da Hed posle 34 godine rada u F1, napušta ekipu u kojoj je vršio ulogu tehničkog direktora.

 

Nagoveštaj za ovako nešto Hed je dao na poslednjoj trci ove godine u Brazilu. Na završnici šampionata iz ekipe je najavljeno restruktuiranje ekipe za sezonu 2012. što je posledica najgoreg rezultata u F1 od osnivanja ekipe. Hed će karijeru nastaviti u Vilijamsovom odseku za razvijanje hibridnog pogona i neće imati nikakvo angažovanje u F1.

 

12f1_williams_head.jpg

 

"Patrik i ja smo partneri 34 godine," izjavio je Ser Frenk Vilijams. "Za to vreme bio je vođa tehničkog tima koji je osvojio većinu naših pobeda i šampionata. Ovo je sigurno njegovo zaveštanje koje neće biti zaboravljeno."  65-godišnji Hed je izjavio: "Ovo svakako nije penzionisanje, ali neću imati nikakvog udela u odlukama F1 tima. U buduće ću obavljati poslove u Vilijams hibridnom programu, što možda zvuči suvoparno i dosadno, ali je, zapravo dosta interesantno."   

 

12f1_williams_head1.jpg

 

Hed je svoju karijeru započeo još 1970. godine, odmah po završetku fakulteta u Londonu. Od 1977. godine sarađuje sa Vilijamsom i predstavlja jedno od najvećih imena u F1 istoriji. Iako je, odlukom suda u Italiji, okrivljen za pogibiju Ajrtona Sene, njegov uticaj u tehnološkom razvijanju F1 bolida ostaće neizbrisiv. Impresivna karijera ovog britanca govori sama za sebe, 113 pobeda, 9 konstruktorskih titula, kao i 7 titula šampiona u konkurenciji vozača.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here