BMW i3 za kinesko tržište

0
220
NAS SPONZOR

BMW je prikazao novi električni i3, koji će se proizvoditi u Kini i prodavati samo na ovom tržištu, ali iz iz ovoga možemo videti u kom smeru se priprema očekivana restilizacija standarde Serije 3. Glavna novost za sada je da je ovo prva električna Serija 3 u istoriji.

Na slikama je prikazan i3 eDrive35L, sa najnovijim električnim pogonom nemačkog proizvođača, koji deli komponenete sa modelima iX3, i4 i iX. Maksimalna snaga je 285KS i 400Nm obrtnog momenta koji je momentalno dostupan. Ovo je dovoljno za sprint iz mesta do 100km/h za 6,2 sekunde.

BMW obećava autonomiju od 526km sa jednim punjenjem baterija kapaciteta 66,1kWh prelma CLTL režimu koji je nešto komforniji u procenama. Maksimalna snaga punejnaj je 95kW, što znači da se 10% do 80% baterije puni za oko 35 minuta.

Za sada nisu objavljene slike iz kabine, ali nemačka kompanija navodi da je zapremina prtljažnika 410 litara (480 litara kod Serije 3 sa SUS motorom). Ugrađena je najnovija verzija multimedijalnog istema, kao i funkcija digitalnog ključa, ali se ne pominju softverska unapređenja preko interneta.

BMW napominje da je vozilo dizajnirano isključivo za kinesko tržište, pa je i ogibljenje podešeno za uslove na putevima u Kini. Automobil će se sklapati u fabrici u Šenjangu.

Prethodni tekstManhart MH1 350
Sledeći tekstNovi električni DeLorean premijerno u avgustu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here