Toyota sa BMW motorima!

0
1630
Image
NAS SPONZOR

 

BMW Grupa i Toyota su potpisali "memorandum o međusobnom razumevanju". Ova saradnja je objavljena na, upravo otvorenom, Salonu automobila u Tokiju i podrazumeva isporuke dizel agregata japanskom proizvođaču.

Toyota je pre nekoliko godina najavila da neće razvijati malolitražni dizel agregat želeći da se fokusira na HSD pogon, koji je trebalo da omogući ravnopravnu borbu Toyote protiv ostalih proizvođača koji nude "klasičnu" pogonsku tehnologiju.

Kako stoje stvari, plan nije ostvaren onako kako je Toyota želela, pa je dogovoreno da BMW Grupa isporučuje najmodernije dizel agregate zapremine 1,6 i 2,0 litara japanskoj kompaniji počeviši od 2014, a za uzvrat će kompanije zajednički razvijati električne baterije potrebne za novu generaciju hibridnih pogona.

I pored toga što se prethodnih dana najavljivalo da će Toyota za uzvrat dati BMW Grupi na raspolaganje HSD pogonska rešenja, saradnja se ipak završila na tome da će dve kompanije zajednički raditi samo na razvoju baterija, ali ne treba zaboraviti da Toyota ima ogromno iskustvo na tom polju, te da je znanje koje će BMW na ovaj način usvojiti ogromno.

Kako je rečeno, kompanije će pokušati da u narednom periodu rade na rešavanju zajedničkih problema, a to je svakako način da se ove kompanije lakše bore protiv giganta kao što je VW Grupa.

Toyota je najavila da će gama modela pogonjenih ekomoničnim i poreski veoma prihvatljivim dizel agregatima biti proširena, te da će novi modeli biti sklapani u evropskim pogonima Toyote.

Prethodni tekst2012 Renault Twingo
Sledeći tekstTokio: Subaru BRZ
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here