Tokio: Honda EV-STER

0
1170
Image

 

Honda je u Tokiju predstavila koncept malog sportskog vozila sa potpuno električnim pogonom. EV-STER je kabriolet sa pogonom na zadnjoj osovini i sa autonomijom od 160km.

Honda nastavlja sa svojim planom – u Tokiju je predstavljen koncept malog sportskog vozila sa pogonom na zadnjoj osovini i sa potpuno električnim pogonom nove generacije.

Image

 

Smanjenje težine vozila korišćenjem modernih materijala je obezbedilo da električni pogon može da isporuči dobre performanse, ali i da autonomija bude respektabilnih 160km.

Japanski inženjeri su odlučili da umesto upravljača koriste dve ručice koje bi trebalo da omoguće zanimljivu vožnju. Pitanje je samo šta se podrazumeva pod zanimljivom vožnjom, kada su ovakve komande upravljanja u pitanju?

Image

 

Koncept vozilo poseduje potpuno podesive performanse elektro motora i ogibljenja, tako da svaki vozač može podesiti vozilo prema svojim željama.

Centralni informacioni panel prikazuje sve informacije – preko onih potrebnih za vožnju, pa do onih koje su potrebne za klima, audio, navigacioni ili neki drugi sistem.

Image

 

Tehničke karakteristike EV-STER vozila:

Dužina: 3570mm
Širina: 1500mm
Visina: 1100mm
Međuosovinsko rastojanje: 2325mm
Maksimalna brzina: 160kmč
Ubrzanje do 60kmč: 5,0 sekundi
Autnomija po JC08 specifikaciji: 160km
Baterija: litijum jonska 10kWh
Maksimalna snaga baterije: 58kW
Vreme punjenja: 3č za 230V, 6č za 110V

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here