Jeep Renegade i Compass sa e-Hybrid pogonom

0
112
NAS SPONZOR

Jeep je predstavio nove hibridne opcije modela Renegade i Compass sa oznakama e-Hybrid. Do sada su oba modela mogla da se dobiju kao plag-in hibridi, a u novoj varijanti se nešto manja baterija puni rekuperacijom energije kočenja.

Ugrađen je i slabiji električni agegat u kombinaciji sa turbo benzinskim motorom. Renegade i Compass u novoj varijanti imaju 1,5 litarski benzinski motor sa turbom od 130KS i 240Nm, čija se snaga prenosi na prednje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača.

Hibridna strana pogona sastoji se od male baterije i elektro-agregata koji svojih 20KS dodaje prednjoj osovini, a funkcioniše pod naponom od 48V.

Jeep nije objavio podatke o potrošnji goriva i emisiji CO2, ali navodi da su obe vrednosti umanjene za 15% u poređenju sa prethodnim benzinskim verzijama oba modela. U zavisnosti od specifikacije, Renegade e-Hybrid emituje od 130 do 139g/km CO2, a veći Compass od 133 do 140g/km CO2.

Novi sistem u stanju je da potpuno isključi SUS motor i pređe na kretanje uz pomoć električne energije. Kada u bateriji ima dovoljno struje, oba vozila kreću iz mirovanja bešumno, samo uz pomoć električnog agregata. Podrazumevano podešavanje je takvo da se baterija i elektro-motor koriste pri nižim brzinama i u kreni-stani situacijama.

Prethodni tekstDetalji budućeg Audija Q6 e-tron
Sledeći tekstRolls-Royce Spectre – špijunski snimci

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here