Peugeot postaje električna marka do 2030.

0
233
NAS SPONZOR

Direktor Peugeota Linda Džekson objavila je da će ova marka preći u potpunosti na električne modele u Evropi do 2030. godine. Ova objava ne predstavlja prevelko iznenađenje, pošto se već zna da će sve Stellantisove marke postati električne pre ili kasnije.

Džekson je rekla u intervjuu Auto njuzu (Auto News) da će za određena strana tržišta Peugeot  nastaviti da pravi nove modele sa SUS motorima tokom naredne decenije. Međutim kada je reč o Evropi, svi novi modeli od 2030. godine će biti električni.

„Dok prelazimo na nove platforme za mala, srednja i velika vozila, do 2030. u Evropi svi naši modeli će biti električni. Ali moram da osiguram a zadržim ponudu SUS modela na stranim tržištima za strane kupce“, izjavila je direktor Peugeota.

Peugeot se ovim pridružuje drugim Stellantisovim markama koje su ranije objavile datume za potpuni prelazak na električne modele daleko pre 2035. godine, što je rok koji je predložila Evropska unija. Među njima su DS, Alfa Romeo i Opel, koji će to učiniti 2026, 2027, odnosno 2028. godine.

Sledeći korak u Peugeotovoj strategiji obuhvata električnu verziju hečbeka 308, koja stiže 2023. godine. U pripremi je i nova generacije krosovera 3008, koji će takođe imati verziju sa nultim emisijama, a ona će se proizvoditi u Francuskoj.

Ova francuska marka trenutno nudi električni 208 i 2008, a manji model se prodaje nešto bolje zbog veće autonomije.

Prethodni tekstBrabus 800 je transformisani Maybach GLS
Sledeći tekstSuzuki: Prvi električni model do 2025.