Mercedes eVito dobio veću bateriju

0
94
NAS SPONZOR

Mercedes je unapredio konkurentnost svog električnog kombija eVito povećanjem autonomije i dodavanjem tehnologije za brzo punjenje baterije.

Izmene su prenesene sa putničkog na verziju kombija za prevoz tereta. Kapacitet baterije povećan je sa 41,4kWh na 60kWh. To je dovoljno za autonomiju od 314km, što je i dalje nešto manje od rivala iz Citroena, Peugeota, Opela i Toyote, koji mogu da prime bateriju od 75kWh.

Direktor za prodaju i marketing kombija u Mercedesu Klaus Rehkugler izjavio je da ovo poboljšanje eVita unapređuje električnu mobilnost i nudi rešenja za predgrađa i ruralne oblasti.

Električni kombi ranije je mogao da se puni maksimalnom snagom od samo 7,4kWh sa kućnog ili javnog punjača, a sada je ta vrednost povećana na 50kWh u standardnom paketu ili 80kWh opciono. Baterija se puni od 10 do 80% kapaciteta za 35 minuta.

Kao i do sada eVito nudi različite nivoe rekuperacije električne energije kočenjem, ali je dodat i režim DAuto, kada se koriste informacije iz sistema za bezbednost da bi se intenzitet prilagodio situaciji u vožnji.

Uprkos većoj bateriji, zapremina teretnog prostora eVita nije promijenjena i iznosi 6,6 kubnih metara, ali je maksimalni teret smanjen na 853kg sa 888kg za dužu verziju od 5,7 metara. Ovaj model ima pogon na prednjim točkovima, a vozaču je na raspolagnju 115KS i 360Nm.

Prethodni tekstBrabusov Suzuki Jimny u stilu Mercedes G klase
Sledeći tekstDMC tjuning za Ferrari Romu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here