BMW objavio slike budućeg i7

0
227
NAS SPONZOR

BMW priprema električnu limuzinu sa oznakom i7, a sada je objavio slike sa zimskih testova automobila na severu Švedske. Kada bude stigla na tržište sledeće godine, ova limuzina će biti konkurent Mercedesu EQS, Teslinom Modelu S i budućim modelima nove marke Lucid.

i7 će biti električna verzija nove generacije BMW Serije 7, koja takođe stiže sledeće godine, a koristiće petu generaciju pogona eDrive, koja se ugrađuje i u električni SUV iX.

To znači da će luksuzna limuzina raspolagati sa 520KS i baterijom kapaciteta 105kWh. Zbog boljeg aerodinamičkog profila verovatno će imati veću auotnomiju od 507km, koliko može da pređe iX sa jednim punjenjem.

BMW je obećao električni model u svakom segmentu svojih automobila do 2023. godine, a nemačka kompanija planira da u narednih 10 godina proizvede oko 10 miliona električnih vozila.

i7 je jedan od četiri nova BMW električna modela koji će biti predstavljeni u naredne dve godine. Ostala tri su električne verzija modela X1, Serije 5 i novi kompaktni SUV veličine modela MINI Countryman.

Prethodni tekstZvanična najava Polestara 3
Sledeći tekstOpel predstavio karavansku Astru