Audi Q5 E-Tron

0
172
NAS SPONZOR

Nakon premijere koncepta exciting u Šangaju u aprilu, Audi je sada predstavio serijski električni Q5 E-Tron na Sajmu automobila u Guangžuu. Suštinski, ovo je luksuzni Volkswagen ID.6 sa atraktivnijom karoserijom.

Ovo je drugi Audijev model razvijen u partnerstvu Volkswagena i SAIC-a ekskluzivno za kinesko tržište, nakon limuzine A7L koja je predstavljena ranije ove godine.

Novi SUV je dugačak 4876mm, isto kao rođak iz Volkswagena, i ima identičan međuosovinski razmak od 2965mm. Audi namerava da prodaje Q5 E-Tron u specifikaciij sa šest sedišta. Na slikama su modeli sa oznakama 40 i 50 sa pogonom na zadnjim i svim točkovima.

E-Tron 40 ima bateriju od 83,4kWh i jedan električni agregat na zadnjoj osovini, gde isporučuje 203KS. Model sa oznakom 50 ima dodatni motor na prednjoj osovini i snagu od 305KS, a koristi istu bateriju. U ponudi će biti i slabija varijanta sa oznakom 35 od 180KS i baterijom od 55kWh.

Ovaj model ostaje ekskluzivno za kinesko tržište, a Evropa i Severna Amerika će dobiti sofisticiraniji Q6 E-Tron, koji će biti prikazan sledeće godine kao Audijev prvi električni model na PPE paltformi. Ova arhitektura razvijena je u saradnji sa Porscheom, a koristiće je i Macan sledeće generacije.

Prethodni tekstTržište: Veliki pad prodaje automobila u oktobru
Sledeći tekstMercedes i Visa – uskoro brzo plaćanje iz automobila

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here