Genesis predstavio električni GV70

0
112
NAS SPONZOR

Jedna od premijera na Sajmu auotomobila u kineskom Guanžuu je električni Genesis GV70. Automobil je zadržao originalnu platformu, ali je SUS pogon zamenjen električnim agregatima i baterijom.

Model je zadržao izgled sestrinskog automobila sa tradicionalnim pogonom, a spolja se jedino razlikuje po zatvorenoj prednjoj masci i dijamantskom dezenu prikrivenog porta za punjenje baterije. Zadnji branik izgleda čistije jer nema izduvnih cevi.

 

Elektrifikovani GV70 standardno ima pogon na svim točkovima, ali automatski prelazi na zadnji pogona kada je potrebno pojačati efikasnost. Postoji Boost režim kada se snaga privemeno diže na 490KS i 700Nm sa standardih 370KS.

Kada se aktivira ovo pojačanje u kombinaciji sa modom Sport, GV70 ubrzava do 100km/h za samo 4,5 sekundi. Ugrađen je i e-Terrain mod za vožnju po težim terenima. Dodatak o kapacitetu baterije nije objavljen, ali se zna da je podržano brzo punjenje snagom do 350kW koje puni bateriju od 10% do 80% za manje od 20 minuta.

Autonomija je preko 500km prema kineskom CLTC ciklusu.

Hyundaijevo premijum odeljenje potvrdilo je da ovaj model stiže u Severnu Ameriku i da će te specifikacije biti naknadno objavljene, a za sada nema informacija o evropskom tržištu.

Prethodni tekstFerrari Roma u interpretaciji Noviteca
Sledeći tekstFisker predstavio električni Ocean

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here