Porsche Cayman 718 GT4 RS

0
28
NAS SPONZOR

Porsche je predstavio Cayman 718 GT4 RS, varijantu fokusiranu na staze, koja ima više snage, bolju aerodinamiku i unapređenu šasiju u odnosu na ostale Caymane.

Automobil koristi četvorolitarski atmosferski redni motor sa šest cilindara iz 911 GT3. Snaga mu je blago umanjena na 500KS i 450Nm, a vrti se do 9000 obrtaja. Centralno smešteni motor dobija vazduh kroz otvore u zadnjem delu na mestu gde ostali Caymani imaju staklene prozore.

Motor je povezan sa sedmostepenim PDK automatskim menjačem sa sedam stepena prenosa, poput ostalih RS modela, a manuelne opcije nema. Uz kontrolu brzog starta, novi Cayman GT4 RS ubrzava od 0-100km/h za 3,4 sekunde, a maksimalna brzina je 315km/h.

Poput ostalih Porsche RS modela, karoserija sadrži mnogo karbona, uključujući novi prednji poklopac i blatobrane od ovog materijala. U kombinaciji sa lakšim tepisima, manje materijala za zvučnu izolaciju i lakšim staklenim prozorima, postignuta je ušteda od 35kg i novi model je težak 1.415kg. Zahvaljujući novim aerodinamičkim elementima, novi Cayman GT4 RS generiše 10% više vertikalne sile od GT4 u standardnom trimu, odnosno 60% više u Performance režimu.

Automobil je spušten za 30mm zahvaljujući prerađenom ogibljenju s novim oprugama i novim podešavanjem sistema antirol šipki. Novi član porodice RS prešao je krug na Nirburgringu za 7:04.511, što je za 23 sekunde brže od standardnog GT4.

Porsche će ponuditi i opcioni Weissach paket koji dodaje i karbonsku završnu obradu prednjeg poklopca za prtljažni prostor, usisnike, retrovizore i zadnje krilo, dok su završeci izduvnih cevi i zaštitni kavez napravljeni od titanijuma. Gornji deo centralne konzole presvučen je Race-Tex tapacirungom, a paket donosi i kovane aluminijumske felne od 20 inča. Kupci uz doplatu mogu da dobiju felne od magnezijuma.

Početna cena je 130.000 EUR.

Prethodni tekstDaimler prodaje udeo u Renaultu
Sledeći tekstPeugeot osvežio 3008 i 5008

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here