Kia pripema premijeru EV9 koncepta

0
32
NAS SPONZOR

Kia postepeno priprema javnost za premijeru električnog koncepta EV9. Objavljeno je još nekoliko slika uoči prezentacije 17. novembra na Sajmu automobila u Los Anđelesu.

Za sada nema tehničkih informacija, osim što Kia napominje da EV9 ima „ultramoderan dizajn eksterijera“. Slike otkrivaju izgled koji predstavlja korak napred ne samo u odnosu na postojeće SUS modele, nego i u poređenju sa EV6.

EV9 ima kutijast opšti oblik sa potpuno ravnim krovom i izgleda da je znatno veći od EV6. Pošto je reč o konceptu, verovatno neće svi dizajnerski detalji biti preneseni na serijsku varijantu, poput velikih felni, kamera umesto tradicionalnih retrovizora i LED svetala na bokovima zatvorene prednje maske.

Kabina električnog koncepta ima minimalistički izgled sa voma malo konvencionalnih kontrola i širokim ekranom koji dominira centralnom konzolom. Tasteri osetljivi na dodir osvetljeni su belom bojom i smešteni ispod ekrana, a sa leve strane je futuristički upravljač. Centralni segment u punoj dužini razdvaja vozača od ostalih puntika i sadrži naslon za ruku.

Sestrinska marka Hyndai najavila je premijeru svog velikog električnog SUV koncepta pod nazivom SEVEN, koji će takođe biti prikazan u Los Anđelesu.

Prethodni tekstMercedes i Visa – uskoro brzo plaćanje iz automobila
Sledeći tekstNovi Pagani stiže sledeće godine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here