Softversko povećanje autonomije za Audi e-tron

0
42
NAS SPONZOR

Audi je objavio softversko unapređenje za svoj prvi električni model, SUV e-tron, a najvažnija novost je otključavanje nešto veće maksimalne autonomije.

Izmene se ne mogu obaviti putem interneta, ali su dostupne besplatno vlasnicima e-trona pod uslovom da dođu u ovlašteni Audijev centar. Sa ovim paketom e-tron 55 quattro primerci iz 2019. i 2020. mogu da pređu dodatnih 20km sa napunjenm baterijom.

To znači da je maksimalna autonomija sada 441km prema WLTP ciklusu. Izmene se odnose samo na varijantu 55, a ne i na e-tron 50, koji ima manju bateriju.

Nemački proizvođač je postigao povećanje dometa uvećanjem iskoristivog kapaciteta baterije od 95kWh u kombinaciji sa izmenom softvera koja donosi efikasniji rad motora na prednjoj osovini. Agregat sada ostaje isključen dok vozač ne zatraži maksimalnu snagu. Sve do tada e-tron 55 quattro je automobil sa zadnjim pogonom.

Novi softver poboljšava i hlađenje različitih električnih komponenti smanjenjem stope protoka u sistemu hlađenja, što troši manje energije.

Maksimalna snaga punjenja ostaje 150kW, pa se na brzom punjaču 80% baterije napuni za 30 minuta.

Prethodni tekst3D štampana sedišta za Porscheove modele
Sledeći tekstEvantra Pura – Italijan sa američkim srcem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here