Volvo aplikacijom optimizuje autonomiju EV

0
40
NAS SPONZOR

Volvo će novom aplkacijom omogućiti vozačima električnog modela XC40 Recharge da optimizuju autonomiju na jednostavniji način. Aplikacija Range Assistant je ugrađena osvežavanjem automobilskog softvera putem internet veze.

Novi asistent će unaprediti regulaciju funkcionisanja baterije i efekat regeneracije, a to će, kako navodi švedska marka, rezultovati povećanjem dometa. Asistent je, prema objavljenom saopštenju, naročito koristan na dužim putovanjima jer smanjuje potrebu za zaustavljanjima radi punjenja baterije“.

Ostale novosti obuhvataju poboljšanje bezbednosnog sistema, dodavanje informacije o tome na koji način hladnije vreme utiče na bateriju i autonomiju, prikazivanje potrošnje energije u realnom vremenu i sposobnost da vozilo samostalno podešava rad klima uređaja, ponovo s ciljem da se autonomija produži.

Šef odeljanja za tehnologije povezivanja u Volvu Sanela Ibrović rekla je da je softver razvijen unutar kompanije i da se putem softverskih osvežavanja automobili mogu konstantno unapređivati.

Softverski paket može da se preuzme i instalira preko Volvo Cars aplikacije, a aktuelna verzija softvera u automobilu može da se vidi na centralnom ekranu.

Volvo je saopštio da će novu aplikaciju odmah dobiti vlasnici modela XC Recharge, a da će C40 Recharge imati ovu funciju od početka proizvodnje. Svi modeli dobiće unapređenje do kraja oktobra ove godine.

Prethodni tekstIndi One stiže početkom 2022.
Sledeći tekst2023 Chevrolet Corvette Z06

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here