Stellantis: Torino postaje centar za električna vozila

0
58
NAS SPONZOR

Stellantis planira velike promene u svojoj fabrici u Torinu i njeno pretvaranje u centar za proizvodnju električnih automobila. Istovremeno će u fabriku Mirafiori biti prebačena proizvodnja dva Maseratijeva modela.

Cilj ovog poteza je povećanje efikasnosti i zaštita radnih mesta dok ovaj proizvođač prelazi sve više na prodaju električnih vozila.

U Mirafioriju će se na novoj električnoj platformi praviti Maseratijeve limuzine od 2022. do 2024. godine. Ovde se već pravi električni Fiat 500, pa će ova fabrika postati centar za elektrifikaciju u Italiji.

Mirafiori je istorijski centar Fijata, a u ovoj fabrici je na nejnom vrhuncu tokom sedamdesetih bilo zaposleno oko 50.000 ljudi, a proizvodilo se više od 600.000 automobila godišnje. Ovde se trenutno prave Maserati Levante i novi Fiat 500.

U Mirafioriju će ubuduće biti objedinjen proces proizvodnje SUS, hibridnih i električnih pogonskih sklopova. Ovde će se u budućnosti praviti i Maseratijevi modeli Ghibli i Quattroporte, a za sada nije objavljeno šta će se desiti sa Maseratijeovom fabrikom u blizini Torina, koja je udaljena 4km od Mirafiorija. Potvrđeno je da će svi radnici će preći u veću fabriku.

Prethodni tekstBMW: Treća faza elektrifikacije od 2025. godine
Sledeći tekstHyunda i Kia napredovali na evropskom tržištu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here