Volvo automobili ostaju bez kože

0
13
NAS SPONZOR

Volvo je zvanično objavio da će svi njegovi električni modeli u budućnosti biti pravljeni bez prirodne kože. Švedska kompanija je napomenula da je to u skladu sa njenim etičkim odnosom prema životinjama i održivosti upotrebe resursa.

Volvo je u martu prošle godine predstavio električni C40 recharge, koji je bio prepun novih i zanimljivih detalja, a jedan od njih je činjenica da se u proizvodnji ovog modela ne koristi koža, iako je reč o luksuznom vozilu.

Kompanija je u saopštenju precizirala da će ova odluka biti primenjena na sve modele od 2030. godine, što je ujedno i rok koji je Volvo postavio za potpuni prelazak na električne automobile.

Umesto kože, Volvo nudi održive materijale visokog kvaliteta, koji su napravljeni od bioloških i recikliranih izvora. Jedan od njih je nordiko, novi materijal za unutrašnjost automobila koji je napravio upravo Volvo. Nordiko se sastoji od tekstila izrađenog od recikliranih materijala poput PET boca, biološkog materijala iz održivih šuma u Švedskoj i Finskoj i reciklirane plute iz vinarske industrije. Ovaj materijal će imati premijeru u sledećoj generaciji Volvo modela.

Volvo će i dalje nuditi opciono tapacirung zasnovan na vuni, ali samo od dobavljača koji se sertifikovano ponašaju odgovorno. Odluka o prestanku korištenja kože donesena je jer Volvo brine zbog negativnog ekološkog uticaja uzgajanja stoke, uključujući seču šuma.

Prethodni tekstSubaru prikazao enterijer buduće Soltere
Sledeći tekstSAIC Design predstavio R RYZR koncept

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here