2022 Ford Fiesta

0
80
NAS SPONZOR

Ford je osvežio Fiestu za 2022. godinu diskretnim stilskim detalljima, LED svetlima u svim varijantama, a skuplje su dobile i matriks tehnologiju za dugi snop protiv zaslepljivanja drugih vozača. Ovu tehnologiju dobili su prethodno Fiestini konkurenti – SEAT Ibiza, Opel Corsa i Volkswagen Polo.

Kao i do sada, svaka verzija Fieste ima sopstveni dizajn prednje maske i još neke kozmetičke elemente koji su različiti u zavisnosti od nivoa opreme. Vizuelno je najatraktivnija ST varijanta sa naglašenim linijama prednje maske i lažnim usisnicima vazduha u boji karoserije.

Trend i Titanium modeli imaju sopstvene modifikacije eksterijera, a opcioni paket Vignale donosi dodatne elemente luksuza i opreme.

Osvežena Fiesta u kabini je dobila digitalnu instrument tablu dijagonale 12,3 inča i kameru na vetrobranu koja sarađuje sa navigacionim sistemom da bi upozorila vozača u slučaju ulaska u pogrešan smer. Fiesta ST je dobila nova sportska sedišta sa boljom bočnom podrškom i integrisanim naslonima za glave.

Najsnažnija Fiesta dobila je povećanje maksimalnog obrtnog momenta za 10% i on sada iznosi 320Nm. 1,5 litarski EcoBoost agregat proizvodi 200KS, što je dovoljno za sprint od 0-100km/h za 6,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 230km/h.

Fiesta ST ima Track režim umesto Eco režima u standardnom hečbeku, koji, kada se aktivira, isklučuje kontrolu prijanjanja i menja paramentre elektronske kontrole stabilnosti da bi dozvolio proklizavanje. Uz doplatu se dobija Quaife mehanički diferencijal ograničenog proklizavanja koji doprinosi preciznijem upravljanju u krivinama. Standardne felne od 17 inča mogu da se zamene većim od 18 inča i sa tamnom završnom obradom.

Standardna Fiesta i dalje će koristiti jednolitarski EcoBoost motor u tri specifikacije – 100KS, 125KS i 155KS. Agregat sa tri cilindra ima pomoć električnog sistema na 48V u dve snažije specifikacije i može da se kombinuje sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim automatskim menjačem.

Prethodni tekstMercedes AMG SL – špijunski snimci
Sledeći tekstBMW Serija 2 Coupe sa M Performance delovima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here