Ferrarijev klima uređaj detektuje telesnu temperaturu

0
14
NAS SPONZOR

Ferrari je patentirao napredni klima uređaj koji koristi senzore u kabini da bi optimizovao temperaturu. Prijava za patent opisuje upotrebu termalne kamere za merenje temperature različitih delova enterijera, ali i telesne temperature putnika.

Sistem može da razlikuje pol putnika, oblik tela i odeću na osobi, navodi se u dokumentu. Ove informacije koriste se za određivanje smera, cirkulacije i temperature vazduha koji je u protoku. Na ovaj način, tehnologija postiže da je svakom putniku maksimalno prijatno.

Proizvođači automobila često patentiraju nove tehnologije bez planova da ih koriste, pa nema garancija da će ovaj pametni klima uređaj zaista naći mesto u nekom budućem Ferrariju.

Slike iz prijave za patent ptikazuju vozilo u SUV obliku ili limuzinu sa zadnjim sedištima. Ferrari priprema SUV Purosangue, ali ovo nije potvrda se specijalni klima uređaj priprema upravo za taj model.

Purosangue će imati premijeru 2022. godine, što znači da će verovatno stići na tržište kao model za 2023. To je jedan od nekoliko modela koje će Ferrari predstaviti  do kraja 2022. godine, a među njima je i naslednik hibridnog LaFerrarija.

Prethodni tekstF1: Botas osvojio pol poziciju za sprint u Monci, ali startuje sa začelja u nedelju
Sledeći tekstF1: Botas pobednik na sprintu u Monci, Hamilton tek peti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here