Predstavljena Mercedes C klasa All-Tеrrain

0
345
NAS SPONZOR

Mercedes je predstavio karavansku verziju C klase namenjenu onima kojima je potrebno nekoliko dodatnih centimetara klirensa. Model je dobio oznaku All-Terrain, pogon na svim točkovima i zaštitu u donjem delu karoserije, a sve to mu omogućava lakše kretanje na različitim podlogama.

Ovo je drugi model u Mercedesovoj ponudi koji je prošao All-Terrain tretman nakon karavanske E klase prošle godine. Ovo će biti rival Audiju A4 Allroad, ali samo za kupce u Evropi bez Velike Britanije.

Hod ogibljenja povećan je za dodatnih 40mm u odnosu na standardnu C klasu, a felne su povećane sa 17 na 19 inča. C klasa All-Terrain ima pasivne amortizere i konvencionalne opruge, a ne aktivne amortizere i vazdušno ogibljenje kao ekvivalent u E klasi.

Vizuelne izmene inspirisane su Mercedesovim SUV modelima, pa su tu nova maska hladnjaka, redizajnirani prednji branik sa donjom zaštitnom pločom i crni plastični zadnji branik. Dodati su i plastični lukovi na blatobranima zbog većih točkova, pa je automobil širi za 21mm, a ugrađeni su u i plastični pragovi. Svi ovi novi elementi mogu imati završnu obradu sjajne crne boje.

Kabina je dobila crni kožni upravljač, ambijentalno osvetljenje i par elektronski podesivih sedišta sa izborom od tri vrste tapacirunga – crnim, bež i smeđim.

Model se može dobiti sa digitalnom instrument tablom od 11,9 ili 12,3 inča. Veća dolazi sa off-road menijem. Opciona oprema obuhvata delimično elektrifikovanu kuku za vuču i sistem za stabilizaciju prikolice koji se aktivira pri brzinama većim od 60km/h. Postoji i asistencija za manevrisanje sa prikolicom koja sarađuje sa kamerom i radi preko centralnog ekrana.

Kupcima su ponuđena dva turbo dvolitarska motora, benzinac i dizelaš, sa blagom hibridnom asistencijom i devetostepenim automatskim menjačem. Benzinski motor isporučuje 255KS, a dizelski 263KS. Oba motora po potrebi dobijaju dodatnih 20KS od električne podrške.

Prethodni tekst2021 BMW iX3
Sledeći tekstMINI Strip – fokusiran na efikasnost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here