Puma je najprodavaniji Ford u Evropi

0
49
NAS SPONZOR

Ford je prodao 83.266 primeraka modela Puma u Evropi u prvih šest meseci ove godine, što je više i od Fieste i Focusa. Drugi po prodaji je komercijalni kombi Transit sa 70.604 prodata primerka.

Ovakva struktura prodaje je rezultat strategije koju Ford primenjuje od 2018. godine, kada je preusmerio investicije više izvan putničkog segmenta da bi se vratio u profitabilno poslovanje.

Puma je ukupno četvrti naprodavaniji mali SUV model u Evropi, iza Peugeota 2008, Renaulta Captua i Volkswagena T-Cross, a ispred modela Dacia Duster i Hyundai Kona.

Poput ostalih proizvođača i Ford je pogođen globalnom nestašicom automobilskih čipova. Ovaj problem je pogodio sve evropske fabrike, uključujući Krajovu u Rumuniji, gde se proizvodi Puma. Od aprila do maja, ova fabrika je radila u dve smene umesto u tri, a od 28. aprila do sredine maja je bilo šest neradnih dana.

Ford je saopštio da je Puma dobila prioritet kada je reč o raspodeli mikročipova, jer za ovim modelom postoji velika potražnja.

Proizvođači su u Evropi dali prioritet vozilima sa niskim emisijama da bi izbegli kazne od Evropske unije za kršenje obaveznog smanjenja emisija CO2.

Prethodni tekstLand Rover posveta reliju Camel Trophy
Sledeći tekstBentley Bentayga sa karbonskim točkovima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here