Poslednji Audi sa SUS motorom 2026. godine

0
62
NAS SPONZOR

Direktor Audija Markus Dusman pripremio je plan prema kojem će ova marka predstaviti posledni novi model sa SUS motorom 2026. godine, preneo je nemački list Zidojče cajtung (Süddeutsche Zeitung). Prema ovom izveštaju, Dusman je prezentovao ovu ideju na sastanku upravnog odbora 17. juna.

Ovakvo ubrzanje elektrifikacije kataloga bilo bi u skladu sa širim ambicijama matične kompanije Volkswagen, koja je ranije nagovestila da će se preusmeriti na električna vozila u Evropi upravo od 2026.

Audi ubrzano širi ponudu električnih modela. Nakon lansiranja E-trona 2018. godine, usledile su premijere modela E-tron GT i Q4 T-tron, a za 2022. godinu predviđene su premijere modela A6 E-tron i Q5 E-tron.

Skoro svaki model iz putničkog Audijevog programa sada je dostupan i sa plag-in hibridnim pogonom.

Očekuje se da će Audi nastaviti da prodaje modele sa benzinskim i dizelskim motorima još par godina nakon 2030. nakon premijere pomenute 2026. godine i očekivanog proizvodnog veka od sedam godina. Za sada nije poznato koji će model poslednji dobiti SUS pogon, ali otprilike u to vreme sledi smena generacija za Q5.

Nedavno je Fiat saopštio da će od 2030. godine postepeno izbaciti iz ponude motore sa unutrašnjim sagorevanjem, Jaguar planira da postane električna marka od 2025, a MINI će te godine lansirati svoj poslednji model sa SUS motorom.

Prethodni tekstBrabus 900 Rocket Editon
Sledeći tekstBMW Serija 2 premijerno na Gudvud festivalu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here