Volkswagen predstavio novi MPV Caravelle

0
135
NAS SPONZOR

Volkswagen je predstavio Caravelle, svoji novi najveći model iz serije Multivan, koji je derivat Transportera. U katalogu ovog proizvođača, Caravelle će zameniti modele Touran i Sharan, a Transporter šeste generacije će se i dalje proizvoditi kao komercijalno vozilo.

Oba modela će biti komplementarna sa potpuno električnim ID. Buzz, koji stiže na tržište sledeće godine. Novi Volkswagenov putnički kombi dobio je značajna tehnološka unapređenja u kabini i nove motore, uključujući plag-in hibridni pogon.

Caravelle je po spoljašnjem izgledu negde na pola puta između Golfa i električnih ID modela, sa standardnim LED svetlima, čistim linijama prednjeg kraja i bočnih panela, kao i novim horizontalnim dizajnom zadnjih svetlosnih grupa. Tanki A stubovi poboljšavaju preglednost, a veliki prozori čine unutrašnjost prozračnom.

U kabini je unapređen raspored za sedam putinka. Pet sedišta su potpuno odvojena i više nema srednje klupe za tri putnika. Sama sedišta su lakša za 25 odsto u odnosu na prethodnika i mogu da se pomeraju nazad i napred preko šina na podu. Dva sedišta u srednjem redu mogu da se rotiraju za 180 stepeni, a između njih se postavlja stolić, koji takođe može da se pomera u svim pravcima pošto je pod potpuno ravan. Na listi opcija je prvi put i panorama krov.

Kabina je dobila digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, kontrole na centralnom ekranu i USB-C portove. Na listi dodatne opreme je prikazivanje podataka na vetrobranu, što je novost u Volkswagenovim komercijalnim vozilima. Integrisana eSIM kartica znači da je multivan uvek povezan sa internetom, a tu je i satelitska navigacija i mogućnost povezivanja eksternih uređaja.

Električna ručna kočnica je standardna, a sve verzije imaju DSG menjač. Kapacitet prtljažnog prostora je 469 litara sa sedam sedišta, odnosno 1844 litra ako se ukloni zadnji red sedišta. Caravelle dolazi u dužinama od 4973mm i 5173mm.

Glavni pogon je eHybird koji se satoji od 1.4 TSI benzinskog motora i elektirčnog agregata kombinovane snage 215KS. Litijum jonska baterija od 13kWh omogućava vožnju na struju od oko 50km. U ponudi će biti i dva samostalna benzinska motora – 1.5 TSI od 135KS i 2.0 TSI od 203KS. 2.0 TDI od 150KS stiže na tržište 2022. godine.

Prethodni tekst2022 Mercedes-AMG GT sa četvoro vrata
Sledeći tekstNovi Honda Civic sa hibridnim pogonom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here