2022 Toyota Land Cruiser

0
416
NAS SPONZOR

Toyota je predstavila novu generaciju Land Cruisera sa internom oznakom 300. Automobil stiže na tržište kao model za 2022. godinu, a prve isporuke očekuju se ovog leta. Odlazeća serija 200 je na tržištu još od 2008. godine.

Veliki SUV od sada koristi novu GA-F platformu za koju Toyota navodi da smanjuje težinu vozila za 200kg i spušta težište. Dimenzije vozila ostale su iste kao do sada u većini trimova, a glavna vizuelna novost su veliki usisnici vazduh na prednjoj strani.

Radi smanjenja emisija, Land Cruiser je morao da odbaci V8 motor i umesto njega koristi V6 sa dva turba. 3,5 litarska benzinska jedinica proizvodi 415KS i 650Nm, a 3,3 litarski dizelaš isporučuje 310KS. Oba motora kombinuju se sa desetostepenom automatskom transmisijom.

Model zadržava pogon na svim točkovima, a klirens je 230mm. Prilazni ugao je zadržan na 32 stepena, a silazni je 26,5 stepeni. Land Cruiser 300 dolazi u tri trima. Osnovni je ZX, VX-R je ekskluzivan za Bliski istok, a tu je i GR Sport edicija.

Novi Land Cruiser opremljen je adaptivnim ogibljenjem E-KDSS koje poboljšava performanse na putu. Postoji mogućnost izbora različitih režima vožnje u zavisnosti od vrste terena, kao i sistem zasnovan na kamerama koji prati detalje terena i pomaže u vožnji izvan puteva.

Novost za Land Cruiser je i bezbednosni paket koji Toyota već ugrađuje u većinu svojih ostalih modela. Novi SUV je dobio automatsko kočenje i funkciju izbegavanja sudara, koja pomaže vozaču da zaobiđe prepreke.

Prethodni tekstBMW osvežio X4
Sledeći tekstJeep Grand Chirokee dobio produženu verziju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here