Poslednja serija Mitsubishi Pajera

0
65
NAS SPONZOR

Mitsubishi Pajero četvrte generacije je na tržištu sa manjim izmenama još od 2006. godine i jedan je od najstarijih i najpoznatijih SUV modela u prodaji. Toj priči sada je kraj pošto je Mitsubishi upravo isporučio poslednje proizvedene primerke ovog modela u seriji koja je dobila oznaku Final Edition.

Završna serija je u prodaji u Japanu od 2019. godine, a sada je u Australiju poslato poslednjih 800 napravljenih primeraka. Proizvodnja u fabrici Sakahogi u Japanu okončana je u martu.

Svi primerci poslednje serije koji idu u Australiju su sedmosedi u lokalnim verzijama GLS, GLX i Exceed. Bez obzira na nivo opreme, pod poklopcem motora je 3,2 litarski turbodizel agregat od 190KS i 441Nm sa pogonom na svim točkovima preko petostepnog automatskog menjača.

U suštini, ovo je regularni Pajero sa rezervoarom za 88 litara goriva i nekim dodacima za australijsko tržište. Među njima su zaštita poklopca motora, posebni tepisi, panel za pokrivanje stvari u prtljažniku i uputstvo za upotrebu i servisna knjiga u kožnim koricama. Verzija Exceed ima kožni enterijer, papučice od brušenog aluminijuma i krovni prozor.

Pajero je na tržištu od 1981. godine i do sada je prodat u preko 3,3 miliona primeraka. Ime će opstati na tržištu zahvaljujuči modelu Pajero Sport, koji je zasnovan na pikap modelima Mitsubishi Triton/L200/Strada, Fiat Fullback i Ram 1200.

Prethodni tekstMercedes predstavio potpuno električni EQA 250
Sledeći tekst2021 Kia K900

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here