Specijalna verzija Ferrarija 812 Superfast

0
20
NAS SPONZOR

Ferrari je predstavio specijalnu verziju modela 812 Superfast, što je najava oproštaja od ovog modela. Model je dobio oznaku Speciale na italijanskom jeziku i saopšteno je da ćemo detaljne specifikacije saznati na prezentaciji 5. maja.

Za sada je poznato da automobil koristi atmosferski V12 motor od 830KS koji se vrti do 9500 obrtaja. Ovaj agregat u standardnom 812 Superfast isporučuje 800KS i dostiže maksimalnih 8500 obrtaja. Novim rezultatom Ferrari je postavio rekord za motore koje ugrađuje u svoje serijske automobile.

Potvrđeno je da je izvršeno prilagođavanje rada mehanizma ventila i ugrađen novi izduvni sistem sa četvrtastim završecima cevi.

Pored tehnologije upravljanja svim točkovima, Ferrari je dodao i novu verziju Side Slip Control tehnologije, koja analizira ugao proklizavanja i poredi ga sa ciljanom vrednošću na osnovu brzine, nivoa prijanjanja i ostale metrike. Sistem potom vrši optimizaciju distribucije obrtnog momenta da bi se automobilom lakše upravljalo na samoj granici.

Inženjeri su uspeli da smanje težinu automobila većom upotrebom panela od ugljeničnih vlakana za karoseriju i u kabini. Poboljšana je i aerodinamika zahvaljujući izmenama na prednjem i zadnjem kraju, uključujući difuzor.

U kabini su vrata dobila nove panele i ugrađen je novi selektor menjača sa diizajnom koji podseća na stare manuelne transmisije.

Prethodni tekstF1: Botas pobedio Hamiltona za 0,007s za pol poziciju u Portugaliji
Sledeći tekstMaserati predstavio F Tributo modele

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here