Velika nagrada Beograda 2011: Batajnica

0
2556
batajnica_2011_00.jpg

Ovoga vikenda na pisti vojnog aerodroma Batajnica održane su poslednje trke šampionata Srbije kao i Istočnoevropskog šampionata u motociklizmu.

batajnica_2011_01.jpg

Lepo i sunčano, doduše uz jak vetar, vreme privuklo je veliki broj kako gledalaca kojih je bilo oko tri hiljade tako i solidan broj takmičara iz celog regiona. Nakon pomalo konfuznog početka kome su doprineli propusti kako organizatora tako i takmičara koji se nisu odazvali da dođu na otvaranje i tako ispoštuju kolege iz inostranstva, počelo je takmičenje trkom 125SP. U ovoj klasi domaćeg šampionata lekciju je svima održao gost iz Hrvatske Renato Novosel koji je trku rutinski priveo kraju sa ogromnom prednošću. Nakon dvotaktnih mašina na pistu su izašle happening mašine prvo one do 600ccm gde je trijumfovao Darko Radonjić vodivši od samog starta. Nakon njih su na pistu izašle "hiljadarke" ubedljivo najbrojnija klasa sa 28 takmičara sa veoma uzbudljivim tokom i pobednikom Nemanjom Lazićem koji se maestralno probijao pored konkurencije.

Nakon njih su sledile ozbiljnije spremljene mašine. Prvo je nastupila klasa 600SS u kojoj je gledana najuzbudljivija trka dana pošto su se četiri vozača borila za pobedu. Najbži je na kraju bio Nenad Stojanović iza koga su sledili Marko Stošić, Bojko Božinov i Darko Todorov. U klasi do 1000ccm Željko Staničić je potvrdio nadmoć u našem šampionatu trijumfovavši bez i malo problema nad Stojanovićem i turčinom Erčelikom.

Nakon našeg prvenstva usledile su trke Istočnoevropskog šampionata od koje prve četiri nisu donele previše uzbuđenja pošto su na rutinski način trijumfovali Ciujdea u klasi 125SP, Radonjić u 600 Happening i Lazić 1000 Happening.

Borba u klasi 600SS donela je slično kao i u našem šampionatu dosta uzbuđenja pa su tako do samog kraja pobrinuli Paskota, iz Rumunije, grozev i Božinov iz Bugarske, koji su se borili za titulu u Istočnoevropskom šampionatu, kao i naš Nenad Stojanović. I ako je dobar deo trke proveo u vođstvu pred kraj trke je popustio gas i omogućio gostima da se međusobnoj borbi odluče titulu. I pored toga što je popustio Stojanović je stigao kao trećeplasirani dok je do trijumfa došao Grozev ispred Božinova.

U klasi 1000SS smo i ove godine imali priliku da uživao u umeću Martina Čojua koji je ove godine došao sa novom BMW mašinom svima održao čas sportske vožnje. Njemu su samo u prvim krugovima mogli da pariraju Kalin i Staničić koji je nažalost morao da odustane zbog pada pa je tako kao drugoplasirani stigoa Kalin a trećeplasirani Goran Stojanović.

Više fotografija sa trke možete naći u našoj galeriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here