BMW i Mercedes počeli godinu rekordnom prodajom

0
99
NAS SPONZOR

Godinu dana nakon najlošijeg perioda za nemačke proizvođače luksuznih automobila u poslednjih nekoliko decenija stvari stoje nikad bolje, barem u ovom trenutku.

BMW i Mercedes-Benz upravo su objavili podatke o rekordnim rezultatima u prvom kvartalu kada je reč o isporukama novih vozila. Tome je najviše doprineo eksplozivan rast prodaje automobila u Kini.

Oba proizvođača dobijaju vetar u leđa zahvaljujući prodaji novih plag-in hibridnih i potpuno električnih modela koje su nedavno predstavili.

Grupacija koju čine BMW, MINI i Rolls-Royce povećala je prodaju za više od trećine na godišnjem nivou i u prvim mesecima 2021. prodala 636.606 automobila.

Isporuke u Kini su skoro udvostručene. Uz električni SUV iX i električnu limuzinu i4, koji polako stižu na svetska tržišta, kompanija je na putu da isporuči kupcima više od 100.000 potpuno električnih vozila u ovoj godini.

Mercedes je u prvom kvartalu povećao prodaju za 22%, na 581.270 automobila, a glavna Daimlerova divizija ostvarila je rast prodaje u Kini za 60%.

Kompanija je primila oko 20.000 narudžbina za električni kompaktni model EQA, a ove godine će uslediti premijere još tri električna modela, počevši sa limuzinom EQS već za nekoliko dana.

Prethodni tekstAMG najavio električne modele
Sledeći tekstAudi predstavio Q4 e-tron

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here