Predstavljen Genesis X koncept

0
31

Južnokorejska marka Genesis predstavila je X koncept, svoju viziju luksuznog električnog grand turera koji bi mogao da bude konkurent modelima BMW Serija 8 i Lexus LC.

Genesis je na konceptu primenio novi dizajnerski jezik, koji će ubrzo biti primenjen na serijskim modelima. Ključni elementi su uska LED svetla, uska zadnja svetla i paralelne bočne svetlosne linije.

Koncept ima i stilski unapređenu verziju prednje maske, a upadljive su i linije na prednjem karoserijskom poklopcu, što je urađeno radi boljih aerodinamičkih karakteristika. Kabina je opremljena udobnim sedištima, pojasevima koji se vezuju u četiri tačke i tapacirungom od recikliranih materijala.

U Genesisu kažu da je ovo ultimativna vizija atletske elegancije. Dizajneri su se odlučili na neobičan korak da sedišta za vozača i suvozača pokriju materijalima različitih boja – smeđom i plavom, a u kompaniji kažu da do poboljšava diferencijacuju prostora.

Genesis X koncept nema tradicionalni multimedijalni sistem, nego displej koji se povija i obuhvata vozačevo sedište, a kontrole su na dugom ekranu na centralnoj konzoli. Tu je i kristalna sfera koja funkcioniše kao menjački selektor sa tri režima rada.

Genesis nije objavio detalje o platformi ili pogonu konceptualnog vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here