Preminula Sabine Šmic

0
180
NAS SPONZOR

Nakon duge borbe sa bolešću, Sabina Šmic (Sabine Schmitz) je preminula 16. marta. Sabina je napustila sve nas prerano, a posebno ljubitelje automobila, sa samo 51 godinom iza sebe.

Sabina je na međunarodnu scenu stupila kada je ekipa emisije Top Gear posetila ovu stazu gde je Sabina pokazala, ali i svetskom auditorijumu svoje vozačke kvalitete vozeći Ford Transit kombi brže nego voditelj emisije, Džeremi Klarkson, Jaguar S-Type. Sabina je rođena u neposrednoj blizini staze Nordschleife što joj je dalo priliku da se vrlo rano upozna sa čarima automobilizma, ali ne bilo kakvog već jedne vrlo teške discipline – vožnje na „Ringu“.

Sabina je dobila nadimak „Kraljica ringa“ jer je bila deo pobedničkih posada na 24H VLN 1996. i 1997. godine. Širu popularnost je stekla vozeći BMW „Ring Taxi“ – uslugu koju je BMW M odeljenje nudilo dugi niz godine vozeći „taxi“ vožnje u BMW M5 E60.

Na VLN trkama je bila čest učesnik, gde je uvek bilo zanimljivo pratiti je kada su uslovi za vožnju teški jer su tada njene vozačke sposobnosti dolazile do potpunog izražaja. Evo jednog primera kada je Frikadeli posada bila nešto lošije kvalifikovana, tako da je Sabina imala čast da u uvodnim krugovima stigne do pozicije koju je mislila da ova posada zaslužuje. Ne, snimak nije ubrzan…

Sabina je nakon toga bila čest gost brojnih nemačkih i engleskih automobilskih emisija, ali je njeno odsustvo sa TV ekrana od 2020, kada je njeno zdravstveno stanje počelo da se pogoršava.

Njeno uvek vedro raspoloženje je bilo podjednako zarazno i onima koji su imali sreću da se upoznaju, ali i onima koji su je gledali na video snimcima.

Prethodni tekstNovi logo za sve Renaultove modele
Sledeći tekstAudi prikazao enterijer Q4 e-trona
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here