Stigao je novi Peugeot 308

0
94
NAS SPONZOR

Peugeot je predstavio novi porodični hečbek 308, koji u svojoj trećoj generaciji stiže sa novim logom. Velika novost je što će novi 308 biti prvi put dostupan sa elektrifikovanim pogonskim jedinicama, uključujući dva plag-in hibridna modela od početka prodaje.

Model koristi istu platformu kao prethodnik, ali i najnoviju verziju EMP2 arhitekture, koja napreduje od kada je uvedena u upotrebu 2013. godine. Enterijer je takođe temeljno redizajniran, a unapređena je u multimedija, kao i tehnologija koja pomaže vozaču.

Novi 308 je duži za 11mm od starog modela i dostiže 4360mm, a za 20mm je niži. Međuosovinski razmak mu je porastao za 55mm, pa je poboljšan komfor za putnike na zadnjim sedištima. Zapremina prtljažnika je 412 litara. U pripremi je i karavanska verzija sa SW oznakom, a njena premijera očekuje se u narednim mesecima.

U centralnu konzolu integrisana je najnovija verzija Peugeotove multimedija, a ekran ima potpuno novi dizajn kako bi se razlikovao od onog u SUV modelu 3008. Ekran ima dijagonalu od 10 inča i sadrži Android Auto i Apple CarPlay tehnologije. U verziji i-Connect plus široki ekran za navigaciju podržan je mapama kompanije TomTom. Novi grafički interfejs je podesiv.

308 i dalje koristi Peugeotov i-Cockpit dizajn upravljača i instrument table. Manji upravljač smešten je ispod nove digitalne table sa pametnim 3D prikazom preuzetim iz manjeg 208. U centralnoj konzoli postoji 34 litra prostora za odlaganje predmeta.

Tapacirung može biti od napa kože, a sedišta opciono imaju funkciju masaže. Ugrađen je novi sistem za filtriranje vazduha, a kvalitet vazduha se prikazuje na ekranu.

U ponudi će biti dva benzinska motora, jedan dizelaš i dva plag-in benzinska hibrida. 1,2 litarski trocilindraš PureTech 110 isporučuje 110KS, a snaga se prenosi na prednje točkove šestostepenim manuelnim menjačem. PureTech 130 proizvodi 130KS, a u suštini je reč o istom motoru. On se može dobiti i sa osmostepenim automatikom.

Jedini dizelaš je BlueHDi 130, 1,5 litarska turbo jedinica sa četiri cilindra od 130KS u kombinaciji sa šestostepenom ručnom transmisijom. Peugeot nije objavio nikakve podatke o performansama ili ekonomiji.

Varijanta Hybrid 180 kombinuje PureTech benzinski motor od 150KS, električni agregat od 110KS i bateriju kapaciteta 12,4 kWh. Autonomija koja se postiže korištenjem samo električne energije je 60km, a emisija CO2 je 25g/km. Snažniji je Hybrid 225, za benzinskim motorom od 180KS i istim elektro agregatom od 110KS. Kombinovana snaga sistema je 225KS, autonomija na struju je ista, a emisija CO2 je 26g/km. Obe baterije mogu da se napune za 7 sati.

Novost je Peugeot Drive Asist 2.0 tehnologija za poluautonomnu vožnju. Ona se oslanja na kreni-stani sistem, tempomat i tehnologiju za vožnju unutar saobraćajne trake. Nova verzija može sama da prilagodi brzinu vozila u krivinama, a deluje do brzine od 180km/h. Tu su i pokrivanje udaljenih slepih tačaka, upozorenje na bočni saobraćaj sa zadnje strane i kamera za pogled u punom krugu oko vozila.

Adaptivni tempomat sa potpunom stani-kreni funkcijom dostupan je samo u automatskim verzijama, ali i manuelna može da reguliše udaljenost od vozila ispred, ali ne ispod brzine od 30km/h. U ponudi su i automatski snop dugih svetala i prepoznavanje saobraćajnih znakova, a svaka verzija dobija električnu parking kočnicu.

Prethodni tekstAudi ne planira nove motore sa unutrašnjim sagorevanjem
Sledeći tekstPrikazan električni BMW i4

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here